1. aprilli spiritualistlik tähendus

aprill 01, 2017



1. aprilli tähistatakse naljapäevana ja seeläbi on väga levinud, et erinevates maades tehakse nalja oma lähedaste, pereliikmete või sõprade kulul.  

Aprilli naljapäeva usutakse olevat alguse saanud Euroopast ja seda peetakse olevat Norra jumala Loki auks peetava pidustuste päevaks. Loki on Norra mütoloogias tuntud kavaluse, maagia, tule ja trikkide/pettuste ja kujumuutuse jumal. Näiteks osadel aegadel töötas ta kõrvuti teiste jumalate ja jumalannadega, kuid teistel kordade võis ta olla mässaja. Seega, kunagi ei olnud teada, mida sellelt jumalalt võis oodata.

Lokit ei peetud küll usaldusväärseks jumalaks, ent ta oli vajalik muutuste jaoks. Lokit peeti jumalaks, kes toob kaose enne suuri muutuseid või uusi alguseid. Inimesed pidutsesid Loki auks, et tähistada ideed uutest algustest ja muutustest. Kui muutuseid peetakse positiivseteks, siis laastamistöö ja häving, mis saabus enne muutuseid, peeti Loki tegemiste tagajärgedeks.

Arvati ka, et tehes teiste üle nalja ja trikitades teisi, petab see ära ka kurjad vaimud, et nad ei sekkuks mitmetesse viljakusrituaalidesse, mida viidi läbi sellel (kevadisel) ajal. 

Viljakust hinnati ammustel aegadel kõrgelt ja peeti pühaks ning usuti, et astroloogilise aasta algus oli väga viljakas aeg kõikidele Maa peal. See oli eriti tõene Euroopas, kus inimesed tervitasid kevade tulekut. See oli see aeg, kus vili külvati, lapsed eostati ja tähistati uusi alguseid. Põhjusel, et antud aega peeti väga hinnaliseks seoses viljakusega ja seeläbi usuti, et kui mängida koos jumal Lokiga, on võimalik ära petta/trikitada kurje vaime ja häirida nende tegevust tõkestamaks nende sekkumist viljakusrituaalidesse. Mängides vempe, aeti vaimud segadusse ja inimesed said viljastuda ja istutada taimi ilma hirmuta negatiivse energia ees.

Märtsi pööripäev tähistas samuti aega uuteks algusteks, seega kui sa oled tundnud, et justkui universum on teinud sulle vempusid mõned viimased kuud, siis võid mõttes austada Lokit, sest igale suurele muutusele või uuele algusele eelneb kaos.


Ilusat 1. aprilli ja naljapäeva.  


Märksõnad: 1. aprill, naljapäev

Kas sulle meeldis see lugemine?

Sulle võib huvi pakkuda ka

1 kommentaari

  1. ciri ciri puter giling bereaksi I resonate with the idea of finding divinity in the ordinary. Your article encourages us to see the sacred in everyday life.

    VastaKustuta